back

Нарада з питань підготовки заходів до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

09 червня 2021

 

    Щороку, 22 червня, український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалася в кожну українську хату, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

    У зв’язку з підготовкою до цієї дати, 8 червня, з ініціативи районної ради ветеранів, в Чернігівській РДА пройшла нарада, в якій взяли участь голова Чернігівської РДА Василь Тройна, заступник голови Чернігівської райради Василь Леоненко, представники Киселівської територіальної громади, окремі голови ветеранських організацій, керівник пошукового загону.

   На нараді було обговорено проведення в територіальних громадах району заходів до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни - 22 червня. Також було прийнято рішення про перепоховання восьми воїнів Червоної армії, які загинули в боях за визволення Чернігівського району і м. Чернігова від нацистів у 1943 році і останки яких знайшли пошуковці в районі села Терехівка Киселівської територіальної громади. Заплановано захід по перепохованню воїнів провести в с. Товстоліс 22 червня об 11 годині.                                     

     На нараді виступили голова Чернігівської РДА Василь Тройна, заступник голови Чернігівської райради Василь Леоненко. 

    Рекомендації щодо проведення заходів до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, будуть направлені в територіальні громади району.

 

За повідомленням районної ради ветеранів