back

Відбулася нарада з питань підготовки до проведення навчальних зборів з територіальної оборони

05 травня 2021

 

   05 травня відбулася нарада з сільськими, селищними, міськими головами з питань підготовки до проведення навчальних зборів з територіальної оборони за участю керівника апарату облдержадміністрації Станіслава Роботи, радника голови Чернігівської ОДА Василя Тройни, заступника голови райдержадміністрації Віталія Шаповалова, голови Чернігівської районної ради Миколи Силенка, військового комісара Чернігівського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олега Гончарука.

   Як зазначив Олег Гончарук, з 12 до 26 травня на території Чернігівського району будуть проведені планові навчальні збори підрозділу територіальної оборони з практичним призовом резервістів та військовозабов’язаних.

   Основна мета створення батальйону територіальної оборони – це на час введення військового стану оперативно розгорнути боєздатне формування, яке буде виконувати різнопланові завдання від забезпечення порядку та захисту важливих об’єктів до ведення оборонних дій на рубежах визначеної території формування даного батальйону.

   Під час навчань будуть відпрацьовуватися завдання з охорони та захисту державного кордону, охорони органів державної влади, посилення охорони критичних об’єктів, несення служби на блокпостах.

   Особливостями формування бригади тероборони є залучення патріотично настроєних місцевих мешканців віком від 18 до 60 років.

   Військовий комісар наголосив, що необхідно здійснити належне забезпечення цих заходів та створити учасникам зборів достойні побутові умови проживання, тому проведення зборів буде потребувати матеріальних витрат. У зв’язку з цим потрібно передбачити необхідні кошти.

   Василь Тройна акцентував увагу присутніх на тому, що територіальна оборона – спільний обов'язок органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

   В ході наради було обговорено питання фінансового забезпечення майбутніх зборів.

  Підсумки наради щодо організаційного та матеріального забезпечення навчальних зборів з територіальної оборони підвів Віталій Шаповалов.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та цифрового розвитку

райдержадміністрації