back

Відбулася нарада щодо планування заходів до Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

28 квітня 2021

 

   Сьогодні 28 квітня за участю в.о.голови райдержадміністрації Лариси Юрченко відбулася нарада щодо планування заходів до Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

   Відкрив зібрання голова Чернігівської районної організації ветеранів Анатолій Скуратович. У вступному слові він зазначив, що не було в історії людства більш трагічної події, ніж Друга світова війна. У кожному населеному пункті району є військові захоронення. На сьогоднішній день на території району проживає 59 ветеранів Другої світової. Ми повинні пам’ятати про тих, кому і за що ми зобов’язані життям і мирним небом над головою.

   Василь Журахов, керівник Чернігівського обласного відділення «Союз пошукових загонів України» у своїй доповіді ознайомив присутніх з роботою, яку провів пошуковий загін за минулий рік і розповів про підготовку до відзначення пам’ятних дат 8-9 травня у цьому році, повідомив, коли буде здійснено перепоховання знайдених у результаті пошуків останків воїнів, загиблих під час Другої світової війни.

   Начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Тетяна Мірошниченко зупинилась на правових аспектах щодо здійснення перепоховань.

   Олександр Чаус, начальник відділу культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Новобілоуської сільської ради Оксана Копиш та директор КЗ «Іванівська публічна бібліотека» говорили про впорядкування могил загиблих воїнів, що знаходяться на території їхніх громад.

    Керівник районної організації краєзнавців України Андрій Курданов загострив увагу присутніх на необхідності підтримувати пам’ятники бійцям, полеглим у Другій світовій, у належному стані та розповів про ведення книг пам’яті у громадах.

    Підвів підсумки наради Анатолій Скуратович зазначивши, що ветеранською організацією розроблено рекомендації щодо підготовки та проведення Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, ще раз наголосив на тому, як важливо пам’ятати про подвиг, що здійснили наші батьки та діди і привітати кожного з живих ветеранів зі святом та висловити їм свою повагу та вдячність за подароване нам життя.  

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної

діяльності та цифрового розвитку райдержадміністрації