back

Про особливості роботи храмів району під час Великодніх богослужінь

27 квітня 2021

 

   Про особливі вимоги до проведення Великодніх богослужінь та релігійних заходів  у поминальні дні в умовах  поширення COVID – 19 в Україні говорили керівники Чернігівського району спільно з представниками правоохоронних органів під час зустрічей із представниками релігійних громад, які відбулися з 23 по 27 квітня.

   Священнослужителі зазначили, що з метою запобігання поширенню COVID – 19 на території Чернігівського району під час проведення богослужінь у храмах району на Великодні свята та поминальні дні  в Єпархії спільно з представниками силових структур розроблено алгоритм дій, який доведений кожному священнослужителю району, старостам приходів, представникам поліції та органам місцевого самоврядування. 

   Так, служби у храмах проводитимуться з дотриманням санітарних норм.  Обов’язковою умовою є носіння захисних масок чи респіраторів усіма присутніми, крім священнослужителя, наявність у храмі дезінфікуючих засобів, додержання дистанції. Крім того, священнослужителі можуть бути запрошені у пекарні, на заводи або ж у магазини, для освячення там пасок, таким чином усі бажаючі можуть купити вже освячений хліб. У сільській місцевості, віряни також зможуть виставити Пасхальні кошики за ворота, а священник матиме змогу пройти вулицями та освятить їх. Таким чином вдасться мінімізувати кількість контактів між людьми.

 

 

За інформацією відділу освіти, сім'ї,

 молоді та спорту райдержадміністрації