back

В районі вшанували героїв-чорнобильців

26 квітня 2021

 

   26 квітня 1986 рік. Події цього дня стали однією з наймасштабніших трагедій для людства. Вибух, який зруйнував життя тисячам людей і створив багатокілометрову зону відчуження, назавжди закарбувався в пам’яті не одного народу. 

  У понеділок в 26 квітня в населених пунктах району відбулися заходи на вшанування відваги людей, які 35 років тому першими прийняли на себе виклик цієї катастрофи і протистояли наслідкам аварії на Чорнобильскій АС.

   В смт Любеч відбувся мітинг-реквієм та урочисте відкриття меморіалу пам’яті землякам-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи .

   Участь в заході та покладанні квітів до памятника взяли селищний голова Валерій Костильов, депутат Чернігівської обласної ради Леонід Петров, голова міської асоціації афганців та Чорнобиля Юрій Русанов,   депутати селищної рад,  ліквідатори та інваліди аварії на Чорнобильській АЕС, керівники структурних підрозділів селищної ради, учні та вчителі шкіл, жителі громади.

 

   В Козелецькій селищній раді вшанували героїв-чорнобильців та згадали тих, хто захистив світ від радіаційної біди ціною власного здоров’я, або й життя.

   За виявлені мужність і героїзм грамотами Козелецької селищної ради, цінними подарунками та подяками від народного депутата Бориса Приходька селищний голова Валентин Бригинець відзначив 13 героїв-ліквідаторів.

 

   
     Відділом освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради проведено зустріч, присвячену 35-й річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції. Серед присутніх на зустрічі земляки, яких чорнобильська доля не обійшла стороною. Селищний голова Ніна Ворох нагородила подарунками присутніх на зустрічі та вручила подяку голови Чернігівської обласної державної адміністрації Шатун Інні Михайлівні. Грамоти ліквідаторам вручив голова Чернігівської районної ради Микола Силенко.
 
Ріпкинська громада відзначила учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи грамотами та цінними подарунками.
 
 
   Заходи з вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АС відбулися в усіх громадах району.
 
   Такі урочистості допомагають вкотре з вдячністю та сумом згадати минулі події, виховують молоде покоління шанувати пам’ять людей, котрі ціною власного здоров’я та життя  дали нам змогу жити далі.