back

Відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Іванівка

20 квітня 2021

 

   

   Сьогодні, 20 квітня, в.о.голови Чернігівської райдержадміністрації Лариса Юрченко взяла участь в урочистому відкритті новозбудованої Іванівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

   До присутніх з вітальним словом звернулася голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко. Вона зазначила, що тепер місцеві жителі відчуватимуть постійну турботу про їхнє здоров’я.

   Будівництво амбулаторії здійснювалося на умовах співфінансування.

   Обслуговуватиме медичний заклад жителів 14 населених пунктів, це близько 7 тисяч мешканців. Тут працюватимуть 2 сімейні лікарі. Усі послуги з первинної медичної допомоги є гарантовано безкоштовними для жителів та оплачуються з державного бюджету.

 Сільська амбулаторія має два автомобілі, комп’ютерну техніку, сучасне медичне обладнання: електрокардіографічний апарат, кисневий концентратор, аналізатори крові та сечі, глюкометри тощо.

   У новій амбулаторії облаштовані кабінети для сімейних лікарів, кімнати для персоналу, палата денного стаціонару, маніпуляційна кімната.

   Жителів громади зі святом привітали в.о.голови Чернігівської райдержадміністрації Лариса Юрченко та голова Чернігівської районної ради Микола Силенко.