back

Виїзне засідання робочої групи у Седневі

16 квітня 2021

 

   15 квітня відбулося виїзне засідання робочої групи щодо вирішення проблем у смт Седнів, участь у якому взяли керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Станіслав Робота, в.о. директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Людмила Замай, представники Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Департаменту містобудування та архітектури ОДА, Управління капітального будівництва ОДА, заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Віталій Шаповалов,начальник відділу освіти, сім’ї. молоді та спорту райдержадміністрації Тетяна Мірошниченко, начальник Чернігівського районного відділу ДСНС України в Чернігівській області Володимир Гребельний, директор ТОВ «Водопроект – Чернігів» Анатолій Клименко, Седнівський селищний голова Сергій Маслов, директор Седнівського НВК Валерій Іванов, настоятель Св. Георгіївської церкви отець Тимон.

   Учасники робочої групи ознайомилися з проблемами, пов’язаними з Седнівським НВК, зокрема, що стосується руйнування фасаду навчального закладу та зсуву ґрунтів вздовж берегової зони р.Снов, неподалік закладу загальної середньої освіти та пам’ятки архітектури національного значення Альтанки Глібова. Детально проблему окреслив директор ТОВ «Водопроект – Чернігів», розробник проекту «Реконструкція системи організованого водовідведення поверхневих вод із території комунального закладу Седнівський навчально-виховний комплекс» Анатолій Клименко.

   Завідувач музейним комплексом «Садиба Лизогубів» Тетяна Луговська звернулася до робочої групи з питанням щодо необхідності проведення капітальних ремонтних робіт пам’яток національного значення Альтанки Глібова та будівлі садиби Лизогубів.

   Іще одна пам’якта архітектури національного значення, розташована у смт Седнів – Св. Георгіївська церква (XVII ст.), потребує проведення реставраційних робіт. За інформацією в.о.директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, пам’ятка  включена до обласної Програми реставрації пам’яток архітектури національного значення на території Чернігівської області на 2020-2022 рр., проте кошти на продовження  реставраційних робіт культової споруди у Седневі ні в 2020, ні 2021 не передбачалися.

   Після ознайомлення з проблемними питаннями смт Седнева  керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Робота підвів підсумки виїзного  засідання, наголосивши на тому, що вирішення проблем потребують значних коштів, і їх пошук – це не лише робота облдержадміністрації та райдержадміністрації, а й в першу чергу, керівництва Седнівської громади. 

    За результатами виїзного засідання робочої групи були дані відповідні доручення.

За інформацією відділу освіти, сім’ї, молоді на спорту райдержадміністрації