back

Робоча поїздка до Седнева

05 квітня 2021

 

   Сьогодні заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Віталій Шаповалов та начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Тетяна Мірошниченко здійснили робочий виїзд у смт. Седнів по факту звернення Седнівського селищного голови Сергія Маслова щодо вирішення проблеми, пов'язаної зі зсувом грунту на березі р. Снов, спричиненого відсутністю системи організованого водовідведення з території Седнівського НВК. Як зазначила Тетяна Мірошниченко, у 2018 році відділом освіти, сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації був замовлений у ТОВ «Водопроект – Чернігів» робочий проєкт «Реконструкція системи організованого водовідведення поверхневих вод з території комунального закладу «Седнівський навчально-виховний комплекс», вартість якого на той час складала понад 3 млн. грн. Проте, у зв'язку з відсутністю коштів, не  було здійснено експертної оцінки проєкту. На сьогоднішній день зазначений проєкт потребує внесення змін».

   У свою чергу заступник голови Чернігівської райдержадміністрації пообіцяв вивчити дане питання, обговоривши його з проєктантами, представниками екологічної інспекції, селищної ради, з метою розробки алгоритму дій по розв'язанню проблеми. 

   У ході робочої поїздки Віталій Шаповалов також ознайомився з робою Седнівського НВК, відвідав пам'ятки архітектури національного значення – Садибу Лизогубів, альтанку Глібова, Георгіївську церкву, технічний стан яких теж викликає занепокоєння.

 За результатами робочої поїздки заступник голови райдержадміністрації пообіцяв тримати вирішення проблемних питань смт.Седнів на контролі та дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів.

 

 

 

За інформацією відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Чернігівської райдержадміністрації