back

Реформування медичних закладів району – тема засідання «круглого столу»

02 квітня 2021

 

    02 квітня «круглий стіл» з питання щодо передачі комунального некомерційного підприємства «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Чернігівської районної ради у комунальну власність Новобілоуської територіальної громади провів голова Чернігівської районної ради Микола Силенко за участю в.о.голови Чернігівської районної державної адміністрації Лариси Юрченко.

    У засіданні взяли участь керівник апарату Чернігівської ОДА Станіслав Робота, начальник Управління регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Ольга Гришко, начальник Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Петро Гармаш, сільські та селищні голови, керівники КНП «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Чернігівської районної ради та КНП «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради, працівники районної ради та райдержадміністрації.

    Зі вступним словом до присутніх звернувся голова Чернігівської районної ради Микола Силенко.

    Генеральний директор КНП «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Віктор Куниця окреслив основні здобутки закладу, який він очолює, та зупинився на проблемних питаннях. Насамкінець він ознайомив присутніх з алгоритмом дій щодо передачі КНП «Чернігівський РЦПМСД» Чернігівської районної ради у комунальну власність Новобілоуської територіальної громади. З даного питання присутні висловили свої думки та пропозиції та дійшли одностайності з приводу того, що заклад повинен мати одного власника.

   Лариса Юрченко у своєму виступі акцентувала увагу на дотриманні вимог Національної служби здоров’я України, а саме, створенню умов у лікувальних закладах району для їх комфортного відвідування хворими з особливими потребами.

   Далі присутні зупинилися на питанні подальшої долі Чернігівської центральної районної лікарні. Генеральний директор КНП «Чернігівська центральна районна лікарня» Дмитро Руденко у своєму виступі зазначив, що згідно з вимогами законодавства, Чернігівська ЦРЛ повинна бути передана до комунальної власності Чернігівської міської ради та висловив свою позицію відносно того, що заклад доцільно було б передати до однієї з громад району. Лікувальний заклад має хорошу базу, значні надбання та великий потенціал, а передача його у комунальну власність Чернігівської міської ради може призвести до скорочення як персоналу лікарні, так і ліжкомісць, а згодом і повної ліквідації.

   Лариса Юрченко та Петро Гармаш закликали присутніх докласти максимум зусиль для збереження лікарні.

   Насамкінець Станіслав Робота завірив учасників «круглого столу», що питання збереження ЦРЛ знаходиться на постійному контролі у Чернігівській обласній державній адміністрації. Також буде підготовлено звернення до депутатів Верховної Ради України щодо внесення змін до законодавства задля врегулювання даного питання.  

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та цифрового розвитку Чернігівської РДА