back

У Чернігові СБУ викрила підпільне масштабне виробництво контрафактного алкоголю

02 квітня 2021

 

   Служба безпеки України блокувала у Чернігові незаконні виробництво і збут оптових партій контрафактної підакцизної продукції сумнівної якості.

   За попередніми данними слідства, підпільні цехи з виробництва сурогату були облаштовані у приміщеннях місцевих гаражних кооперативів. Фальсифікований алкоголь виготовляли із сировини невідомого походження в антисанітарних умовах. Готова продукція реалізовувалась великими партіями під виглядом відомих вітчизняних та іноземних брендів через оптові бази та точки роздрібної торгівлі регіону.

   Під час проведеня слідчих дій у місцях виробництва фальсифікату правоохоронці виявили майже тонну спирту невідомого походження, коньячний концентрат, пакувальну тару та інші докази протиправної діяльності.

   У межах кримінального провадження за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності винних осіб.

   Заходи із викриття протиправної діяльності проводились Головним управлінням внутрішньої безпеки СБУ у взаємодії із співробітниками Головного управління Державної фіскальної служби в Чернігівській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.