back

Відбулось засідання колегії райдержадміністрації

04 березня 2021

 Сьогодні, 04 березня, відбулось засідання колегій райдержадміністрації, яке провела в.о. голови райдержадміністрації Лариса Юрченко.

     В ході засідання розглянуто питання щодо виконання районного плану заходів з реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства до 2020 року.

   Як зазначив начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Анатолій Усик, ведеться та постійно поновлюється банк даних на дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Станом на 31.12.2021 року на обліку перебувало 88 дітей з даної категорії (45 сімей). Відповідно до первинного обліку, який постійно ведеться та поновлюється, у службі у справах дітей налічується 143 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 53 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуваютьь на обліку з усиновлення. На всіх у Всеукраїнській єдиній інформаційно-аналітичній системі "Діти" сформовано анкети. У районі функціонує 8 прийомних сімей, в яких виховується 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 3 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 22 дитини. 

   З питань виконання заходів Національної стратегії профілактики соціального сирітства інформували спеціалісти служби у справах дітей, які працюють на місцях у м. Городня, смт Куликівка та смт Ріпки.

 В.о. голови райдержадміністрації Лариса Юрченко, підводячи підсумки засідання, наголосила на тісній співпраці служби у справах дітей райдержадміністрації та служб в об’єднаних територіальних громад щодо захисту прав дітей, недопущення соціального сирітсва, здійснення комплексу заходів щодо захисту інтересів дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності

та цифрового розвитку апарату райдержадміністрації