back

Відбувся семінар для незайнятих осіб «Служба зайнятості-працівникам села»!

16 січня 2013

У Чернігівському районному центрі зайнятості щотижня проводяться безкоштовні семінари з роботодавцями з метою роз'яснення основних положень нового Закону України «Про зайнятість населення» та змін в пенсійному законодавстві за участю представників районного пенсійного фонду.

На семінарі, що відбувся 16.01.2013 року, в першу чергу були запрошені представники ринкоутворюючих підприємств та державних установ району: ДП «Чернігівський військовий лісгосп», ДП «Чернігівське лісове господарство», ПСК «Універбаза» Чернігівської ОСС, філії гіпермаркету «Епіцентр К», ПрАТ «Чернігівське племпідприємство», відділ освіти ЧРДА, управління праці, територіальний центр та інші.

Заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Людмила Коротка проінформувала присутніх про ряд принципових новацій в Законі України «Про зайнятість населення», які спрямовані на підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці, заохочення роботодавців до створення нових робочих місць, про порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, про права, обов’язки та відповідальність сторін діалогу, а також з інших актуальних питань присутніх на семінарі.

Перед роботодавцями виступила головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Тетяна Ісалова. Вона розповіла про організацію професійного навчання безробітних на ПОУ.

Начальник відділу надходжень платежів пенсійного фонду у Чернігівському районі Оксана Жоголко надала присутнім відомості щодо спрощення механізму розрахунків з ПФУ з 01.01.2013 року.

Про актуальність винесених на розгляд тем свідчить той факт, що всі запрошені відвідують семінари та приймають активну участь в обговоренні отриманої інформації.

За інформацією районного центру зайнятості