back

Відбулась нарада з питань змін, які відбулися в законодавстві щодо державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень

16 січня 2013

15 січня ц.р. у малій залі райдержадміністрації під головуванням в.о голови райдержадміністрації Миколи Ганжи відбулась нарада з питань змін, які відбулися в законодавстві щодо державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

У засіданні взяли участь заступники голови райдержадміністрації Анатолій Кругол та Андрій Горбань, заступник голови районної ради Микола Кудрик, начальники управлінь та відділів апарату райдержадміністрації і районної ради, начальники установ, організацій району.

Відповідно до порядку денного розглянуто ряд важливих питань. Про зміни, які відбулися в земельному законодавстві та в системі державної реєстрації прав на нерухоме майно з 1 січня 2013 року та про порядок проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень доповіли присутнім в.о. начальника юридичного відділу апарату райдержадміністрації Тетяна Шара та юрист управління держкомзему в Чернігівському районі Ірина Задесенець.

З питанням ролі державного реєстратора в системі органів державної реєстрації прав на нерухоме майно учасників наради ознайомили начальник Чернігівського районного управління юстиції Олена Липницька та начальник реєстраційної служби Чернігівського районного управління юстиції Володимир Діденко.

В ході наради надали присутнім певні роз’яснення й завідуюча Чернігівською районною державною нотаріальною конторою Валентина Завалієва та помічник приватного нотаріуса Тетяна Заворотна, як спеціальні суб’єкти, на яких покладено функції державного реєстратора прав на нерухоме майно.

З питанням взаємодії органу державної реєстрації та органу, що здійснює ведення Державного земельного кадастру виступили перед присутніми начальник управління кадастру головного управління держкомзему в Чернігівській області Антоніна Бороденчик, в.о. начальника управління держкомзему в Чернігівському районі Ігор Суботський, начальник міськрайонного виробничого відділу Чернігівської регіональної філії ДП Центру ДЗК Віктор Корбач.

Про видачу дозволів на початок будівельних робіт та здачу об’єктів в експлуатацію розповіли учасникам наради начальник північного інспекційного відділу інспекцій державного архітектурного будівельного контролю області Руслан Солошенко та начальник відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації.

Підсумки наради підвів в.о. голови райдержадміністрації Микола Ганжа.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ апарату райдержадміністрації