back

Черговий пілотний проект Збройних сил України проходитиме на Чернігівщині

10 лютого 2021

 

 

  “Мета, цілі та завдання, порядок організації та проведення “пілотного проекту” щодо організації роботи із сім’ями військовослужбовців за стандартами НАТО” і участь в ньому територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Чернігівської області» - саме такою була тема конференції, яка проводилась на базі Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки 9 січня 2021 року.

   В конференції взяли участь представники обласної установи, офіцери управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України та центру морально-психологічного забезпечення ЗС України, військові комісари та соціологи ТЦК та СП області, органів державної влади і місцевого самоврядування Чернігова та Чернігівського району.

  Заступник військового комісара підполковник Вадим ЛІЛЬЧИЦЬКИЙ за допомогою сучасних технічних засобів фахово та ґрунтовно роз’яснив присутнім мету та строки проведення «пілотного проекту» і як досвідчений практик закцентував увагу присутніх на можливих проблемних питаннях, як можуть виникнути.

 Представники Генерального штабу Збройних Сил України довели присутнім про досвід співпраці та комунікації військових частин із сім’ями відповідних військовослужбовців в країнах альянсу.

  Пілотний проєкт триватиме 4 місяці. Протягом цього періоду офіцери вищого керівництва будуть працювати у визначених військових частинах задля проведення апробації і формування відповідних пропозицій щодо введення певних посад або груп, які будуть перейматися проблематикою сімей армійців. І це в першу чергу буде індивідуальний підхід щодо вирішення проблем.

  На час пілотного проєкту у структурі Збройних Сил України планується створення посад осіб групи сімейної підтримки, зокрема це психолог групи сімейної підтримки, соціальний робітник тощо. Для всіх учасників проєкту вже розроблені і відповідні посадові обов’язки. В разі успішного завершення експерименту всі напрацювання та пропозиції будуть враховані під час можливого введення певних змін як в організаційно-штатну структуру так і в систему роботу щодо соціальної підтримки родин військовослужбовців.

   Наприкінці конференції підполковник Вадим ЛІЛЬЧИЦЬКИЙ подякував всім за участь на наголосив на тому, що «… це не перший «пілотний» проєкт, що проводиться на Чернігівщині. У нас є досвід, фах, бажання і всі можливості, які мають бути для його вдалого завершення».