back

Санаторно-курортне лікування в 2013 році

19 грудня 2012

Відповідно до ст.47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» застраховані особи та члени її сім'ї мають право на отримання санаторно-курортного лікування, оздоровлення в спеціалізованих оздоровчих закладах.

Рішення про виділення путівки застрахованій особі приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства, установи та організації в період відпустки, на підставі заяви та медичної довідки.

Часткова оплата за путівку в двомісний номер для застрахованої особи становить 20 відсотків її вартості, для лікування дитини в супроводі дорослого – 15 відсотків.

Відповідно до п.4.11. Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування може прийматися рішення про поділ путівки для спільного санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та членів їх сімей, що працює ( дружина або чоловік, які перебувають у шлюбі), у тому числі на іншому підприємстві, або її дитини віком від 4 до 18 років, або члена сім’ї, який навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання (училище, технікум, інститут, університет), а також для двох застрахованих осіб, що працюють на одному підприємстві, за умови попереднього письмового погодження з адміністрацією санаторно-курортного закладу і терміну лікування кожної особи не менше 12 діб.

Фізичній осбі – суб’єкту підприємницької діяльності, застрахованій на добровільних засадах, путівка видається за місцем обліку згідно з наказом директора виконавчої дирекції за накладною, за наявності особистої заяви, медичної довідки та документа, що засвідчує фізичну особу.

Протягом календарного року може бути виділена лише одна путівка для санаторно-курортного лікування з урахуванням путівки отриманої до санаторію- профілакторію.

В 2013 році є можливість, як найбільше оздоровити застрахованих осіб в санаторно-курортних закладах, тому поспішайте своєчасно подати заявки на отримання путівок.


За інформацією Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності