back

До уваги платників єдиного внеску: З 1 січня 2013 року запроваджується сплата єдиного внеску одним платіжним дорученням

14 грудня 2012

16 жовтня 2012 року Верховною Радою України прийнято Закон України № 5455-УІ "Про внесення змін до статті 8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", який набирає чинності з 1 січня 2013 року.

Закон передбачає удосконалення норм Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" та змінює пропорції розподілу єдиного внеску, що дає можливість зменшити кількість платіжних документів, які формуються платником для сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

На сьогодні в органах Пенсійного фонду України відкрито 88 рахунків для сплати єдиного внеску залежно від категорій платників та класів професійного ризику виробництва. Нині один роботодавець формує від двох до семи платіжних документів.

Законом України № 5455-УІ змінено розподіл єдиного внеску за видами загальнообов'язкового державного соціального страхування, що дасть можливість роботодавцям сплачувати нарахований єдиний внесок одним платіжним дорученням. Це відчутно спрощує механізм їхніх розрахунків з Пенсійним фондом.

З метою реалізації Закону України № 5455-УІ органами Пенсійного фонду України з 1 січня 2013 року будуть закриті діючі нині рахунки та відкриті нові рахунки в органах Державної казначейської служби для зарахування єдиного внеску.

Для отримання більш детальної інформації просимо звертатися на адресу управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі: м.Чернігів, вул. Шевченка, 162, каб.215, 213 або за тел. 94-00-00.


За інформацією Першого заступника начальника управління Наталії Білозуб