back

Попереджений – значить озброєний!

03 грудня 2012

Щорічно 1 грудня весь світ відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом, тому цього дня всі небайдужі до свого майбутнього згадують, яку серйозну загрозу для людства несе ця страшна хвороба. Звісно, ми повинні пам’ятати про це кожну хвилину і роботи все можливе аби «Чума 21 століття» жорстоко не зламала найвищу цінність на Землі – життя кожної людини. Так, фахівці із соціальної роботи Чернігівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щорічно проводять значну кількість заходів аби зрозуміло та докладно пояснити сільській молоді небезпеку глобального захворювання.

Зокрема, Оксана Соколенко – фахівець при Радянськослобідській сільській раді, 28 листопада 2012 року провела не просто захід щодо профілактики та запобігання соціально-небезпечних хвороб, а дійсно морально-пропагандистський семінар з елементами тренінгу на тему: «Небезпечний вірус. Час життя». Всі присутні брали активну участь в обговоренні нагальних питань, таких як: «Що таке ВІЛ-інфекція?», «Шляхи передачі небезпечної хвороби», «Толерантне ставлення до людей, що живуть з ВІЛ/СНІД», «Що треба робити, аби не стати заручником страшного вірусу?» тощо.

В ході бесіди, всі 23 учасники проявили інтерес до даної теми та висловили свої думки. Багато хто вперше дізнався про відомих людей, які загинули від СНІДу, це: лідер легендарної групи «QUEEN» – Фреді Меркюрі, відомий актор – Рок Хадсон, знаменитий американський письменник Айзек Азімов та інші.

1 грудня 2012 року – у Всесвітній День боротьби зі СНІДом фахівцем із соціальної роботи ЧРЦСССДМ при Ведильцівській сільській раді – Вікторією Шалухою в будинку культури був проведений превентивний захід серед сільської молоді на тему: «СНІД: надія на спасіння».

Метою заходу стало привернення уваги молоді до збереження власного життя та здоров`я як найвищої соціальної цінності, сприяння становлення почуття відповідальності за власну поведінку та формування позитивної мотивації до ведення здорового способу життя.

Вікторія Шалуха проінформувала молодь про те, що кожен мешканець Чернігівського району може безоплатно та анонімно обстежитись на ВІЛ-інфекцію, звернувшись у кабінет «Довіра», який функціонує у поліклініці Чернігівської центральної районної лікарні.

Наприкінці профілактичної акції всі учасники отримали засоби контрацепції та моральні установки щодо збереження життя та здоров'я кожної щасливої душі.

Цього ж дня фахівець із соціальної роботи ЧРЦСССДМ при Рудківській сільській раді – Марія Крук провела інтерактивну бесіду серед школярів на тему: «ВІЛ/СНІД. Основні питання молоді», метою якого було – показати молоді суспільну значущість боротьби зі страшним захворюванням, а також відповісти на всі поставлені питання, які іноді страшать та будоражать свідомість будь-якої молодої особистості.

Під час жвавого спілкування учні ознайомилися із будовою вірусу імунодефіциту людини, розглянули умови протікання СНІДу, усвідомили небезпеку, пов’язану зі швидким поширенням страшної хвороби на планеті, а також задавали фахівцю цікаві питання та висловлювали свої думки.

Загалом, захід пройшов вдало та цікаво, ніхто не помітив плину часу, але всі закарбували в пам'яті – СНІД – це виклик, який необхідно прийняти та зробити все, аби перемогти!


За інформацією директору РЦСССДМ Зореслави Кудлай