back

Відбулась нарада РЦСССДМ

26 листопада 2012

Минулої п’ятниці в малому залі райдержадміністрації зібрались працівники Чернігівського районного центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді: спеціалісти та фахівці із соціальної роботи. Директор Центру Зореслава Кудлай винесла на обговорення основні питання:

- реформування системи інтернатних закладів в Україні, шляхом влаштування дітей в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, підбір кандидатів в прийомні батьки;

- запобігання вилучення дітей з сім'ї та профілактика соціального сирітства;

- злагоджена співпраця Центру з органами місцевої державної влади, органами місцевого самоврядування, закладами освіти та охорони здоров'я, іншими установами та організаціями;

- підвищення якості надання соціальних послуг вразливим категоріям населення, а також раннє виявлення та екстренне втручання для подолання складних життєвих обставин;

- матеріально-технічне забезпечення фахівців та підвищення знань з нормативно правової бази та методів соціальної роботи.

Фахівці розробили та надали заходи до Міжнародного Дня боротьби з ВІЛ/СНІД для проведення їх на території району. Також, працівники Центру обмінювались досвідом щодо подолання кризових ситуацій в сім'ях, які перебувають під соціальним супроводом.

Про питання виконавчої дисципліни та сумлінного виконання посадових обов'язків наголосила начальник відділу соціальної роботи – Оксана Булах.

Слід зазначити, що одним з важливих напрямків наради було не тільки обговорення важливих питань, а й проведення тестування фахівців щодо знання чинних законодавчих актів, які регулюють аспекти соціальної роботи.


За інформацією районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді