back

«Садок відкрили перед виборами і закрили після них», або Хто спекулює на темі дітей?

07 листопада 2012

Громадськість району обурена інформацією, яка була розміщена 5 листопада 2012 року на сайті інтернет-видання «Високий Вал», котре, до речі, не вперше маніпулює фактами, що стосуються Чернігівського району.

«…у понеділок припинено роботу дитячого садочка у селі Ведильці», – пишеться в ній. Далі анонімний автор зазначає, що сталося це через «суворий вердикт», винесений санепідемстанцією. Залишимо на совісті того ж анонімного автора висновок про «просту й очікувану» непридатність дитсадка для роботи, адже у величезному потоці інформації вдумливий читач навчився відрізняти правду від брехні.

А тепер – факти, що були встановлені кореспондентами газети «Наш край».

6 листопада 2012 року спільна комісія Чернігівської райдержадміністрації, районної санітарно-епідеміологічної станції, відділу освіти за участі Ведильцівського сільського голови Валентина Кузьменка перевірила діяльність місцевого дошкільного навчального закладу «Дзвіночок», який розпочав роботу 25 жовтня. Садочок відвідує 13 дошкільнят. Незабаром заклад поповниться ще п’ятьма вихованцями. Для малят облаштовані світлі кімнати з сучасними меблями, іграшками та книгами.

Жителі Ведилець задоволені, що віднедавна у селі запрацював дошкільний заклад, бо ж добре розуміють, що малеча буде не лише доглянутою, а й отримає дошкільну підготовку, набуде навичок спілкування, тому легше адаптуватимуться до шкільного навчального процесу. До того ж, у селі чимало молоді, а дитсадка не було упродовж двадцяти років.

– Працює садочок, ви ж самі бачите, – каже мама одного з вихованців Олена Коротич-Слюта, яка працює директором Ведильцівського будинку культури. – І не закривався. У п’ятницю й понеділок ми не приводили дітей, а у вівторок і середу група була заповнена.

Підтримують односельчанку й інші батьки – Алла Попелишна, Наталія Яковенко, Тетяна Пеньковець.

Звідки ж брав інформацію анонімний автор? І чи дійсно дитсадок був закритий? Доведеться декого трохи розчарувати: «Дзвіночок» як працював, так і працює.

Тоді звідки ж дзвін? Виявляється, 2 листопада 2012 року районною санепідемстанцією було проведено плановий рейд-перевірку сільського водогону й надані рекомендації щодо проведення дезінфекції води.

– Коли батьки дізналися про дезінфекцію, вирішили убезпечитися й не приводити дітей, – пояснює завідуюча Ведильцівським дошкільним закладом Маргарита Яковенко. – Хоча для організації питного режиму навчального закладу використовується вода, яка відповідає вимогам ДСанПіН. – Жодних приписів щодо непридатності садочка до роботи від санепідемстанції не надходило. Колектив у повному складі був на робочому місці, працюємо в звичному режимі. Поки триває період адаптації, діти перебувають у садочку 4 години. Я наразі консультуюся та набираюся досвіду в кращих педагогів Киїнського дошкільного закладу.

За словами Ведильцівського сільського голови Валентина Кузьменка, того ж дня, 2 листопада, у сільраді побував співробітник районної міліції та представник фінінспекції, аби перевірити, як використовувалися кошти, виділені на будівництво ДНЗ. Ніяких порушень не було виявлено.

Виникає логічне запитання: кому ж вигідно так перекручувати факти й роздмухувати черговий скандал у ЗМІ? Передусім, тому, хто сам не здатен зробити щось хороше та потрібне для громади, а завойовує собі сумнівний авторитет на плітках та неправді. А чи зручно малим ведильчанам у садочку, судіть самі зі світлин.


За інформацією редактора районної газети "Наш край" Наталії БУШАЙ