back

Сплата єдиного внеску фізичними особами-підприємцями та особами, які забезпечують себе роботою самостійно

29 жовтня 2012

Управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі інформує про наступне, що відповідно до внесених змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», з 13 жовтня 2012 року змінились строки сплати єдиного внеску фізичними особами-підприємцями та особами, які забезпечують себе роботою самостійно:

- фізичні особи-підприємці, які знаходяться на загальній системі оподаткування, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 10 лютого наступного року;

- фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та члени сімей таких осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується внесок. Так за 1 квартал єдиний внесок необхідно сплатити до 20 квітня, за 2 квартал – до 20 липня, за 3 квартал – до 20 жовтня, за 4 квартал – до 20 січня;

- особи, які забезпечують себе роботою самостійно – займаються незалежною професійною діяльністю, а саме науковою, літературною, артистичною, художньою, освітньою або викладацькою, а також медичною, юридичною практикою, в тому числі адвокатською, нотаріальною діяльністю або особи, які проводять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід безпосередньо від цієї діяльності, за умови, що такі особи не є найманими працівниками чи підприємцями, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 1 травня наступного року.

Додатково повідомляємо, що за несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску, у строки передбачені законодавством, накладається штраф та нараховується пеня.

Більш детальну інформацію з вказаного питання можна отримати за тел. 94-00-00, або за адресою управління (м. Чернігів, вул. Шевченка, 162, каб.213, 215 )


Перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі Білозуб Н.А.

Адреса: 14035, м. Чернігів, вул.Шевченка, 48

Телефон/факс: (0462) 67-66-02

Адреса електронної пошти: [email protected]

Технічна підтримка[email protected]