back

ПЕНСІЇ ПІДВИЩЕНО

11 жовтня 2012

З 01.10.2012 р. управлінням Пенсійного фонду України в Чернігівському районі проведений перерахунок пенсій відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» та постанови Кабінету Міністрів України від 13.06.2012 №526 «Про внесення змін до порядку проведення індексації грошових доходів населення».

Перерахунок пенсії проведено в автоматизованому режимі за матеріалами пенсійних справ, що не потребує додаткових звернень пенсіонерів до органів Пенсійного фонду.

Мінімальний розмір пенсій, призначених відповідно до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначається виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, 01.10.2012 року – 856,00 грн.

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність проведено збільшення розмірів підвищень, передбачених Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", підвищення дітям війни відповідно до Закону України "Про соціальний захист дітей війни", проведено перерахунок пенсій за особливі заслуги відповідно до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною»,проведено підвищення надбавок та додаткових пенсій.

Середній розмір пенсії по району складає – 1211,70грн.

З початку року на виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» та постанов Кабінету Міністрів України, ініціатив Президента України було проведено 8 перерахунків пенсій в результаті яких розмір пенсійної виплати по Чернігівському району збільшився на 167,29 грн.


За інформацією Пенсійного фонду України в Чернігівському районі