back

На Чернігівщині стартує військово патріотична акція серед учнівської молоді «Юнга морського тральщика «Чернігів»

28 вересня 2012

У прес-конференції під такою назвою, організованою Регіональним медіа-центром Міністерства оборони України у м.Чернігові, 28 вересня ц.р. взяла участь заступник голови райдержадміністрації Лідія Гаєвська. Разом з нею на питання журналістів щодо проведення акції відповідав заступник командира морського тральщика «Чернігів» Олександр Сікальчук.

Тісні зв’язки співпраці між кораблем «Чернігів» та Чернігівською районною державною адміністрацією розпочалися в липні цього року, коли делегація з Чернігівщини на чолі з головою райдержадміністрації Миколою Кудриком відвідала тральщик «Чернігів» напередодні Дня Військово-Морських Сил ЗС України.

Результатом цієї зустрічі стало підписання Угоди «Про шефські зв’язки та співробітництво» між представниками морського тральщика «Чернігів» та керівництвом райдержадміністрації і районної ради.

Першим спільним заходом наразі є акція «Юнга морського тральщика «Чернігів», головною метою якої визначено підняття бойового духу військових моряків, а також патріотичне виховання шкільної молоді Чернігівщини.

Зміст акції — школярі мають зробити оберіг матросам на щасливу службу та написати вірша або пісню про будні екіпажу та життя моряків на кораблі.

Для полегшення завдання регіональний медіа-центр Міністерства оборони України надає школам відео репортажі, фотоматеріали та розповіді про корабель «Чернігів», його екіпаж, бойові завдання, які виконують моряки тощо.

Виконання робіт може бути як колективним (від групи, класу, школи), так й індивідуальним. Участь в написанні можуть взяти як першокласники, так і майбутні випускники. Стиль виконання — вільний. Термін подання робіт — з 1 жовтня по 15 листопада 2012 року.

Усі творчі роботи організатори акції доправлять на корабель, де екіпаж морського тральщика «Чернігів» визначить переможців акції та відзначить роботи, які найбільше сподобалися.

Напередодні Збройних Сил України відбудеться ритуал посвячення переможців цієї акції в юнги та нагородження їх посвідченнями «Юнга морського тральщика «Чернігів», елементами військово-морською однострою з символікою корабля, вимпелами та ін. відзнаками.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадкістю та ЗМІ апарату райдержадміністраії