back

Колег зі святом вітає директор районної централізованої бібліотечної системи Вікторія Пирковська

28 вересня 2012

Шановні колеги! Дозвольте привітати вас з нашим професійним святом - Всеукраїнським днем бібліотек. Бажаю вам доброго здоров'я, натхнення і успіхів в роботі, достатку і щастя, вдячності ваших читачів-односельців. Доля послала нам цікаву і корисну справу, бібліотекар нині не сторож книжок, це активна людина, корисна громаді. Ви багато робите для виховання молоді, для вшанування ветеранів, для розвитку своїх громад, для пропаганди рідної мови і літератури. Це справи потрібні, благородні і дуже актуальні. Неможливо переоцінити вашу роль в державі, в суспільстві – ви змінюєте життя на краще, ви прищеплюєте любов до знань, до книги.

Всередині нашої бібліотечної системи складаються дружні і ділові стосунки. Це дозволяє працювати ефективно, швидко розв’язувати проблеми, без яких не обходиться.

Ми дуже вдячні районній владі, голові райдержадміністрації Миколі Васильовичу та голові районної ради Михайлу Борисовичу за розуміння і підтримку.

По можливості, проводимо поточні ремонти, оновлюємо інтер'єри бібліотек. Цього року нам вдалось відремонтувати читальний зал відділу обслуговування та провести косметичні ремонти у більшості закладів. І не можливо не згадати про те, що в цьому році наші бібліотечні заклади, а їх 4 - це Олишівська, Боромиківська сільські бібліотеки, відділ обслуговування районної бібліотеки та районна дитяча бібліотека нарешті стали справжніми сучасними інформаційними центрами. Відтепер вони взмозі надавати своїм допитливим читачам нові інформаційні послуги. Ми сподіваємося, що й надалі цей ряд буде поповнюватись. Дякуємо також багатьом достойникам, які стали нашими друзями – письменникам, художникам, політикам, народним майстрам.

Залишаються і досі актуальними акції «Збережемо бібліотеку для читачів», «Подаруй бібліотеці книгу». Минулого року працівники бібліотечної системи стали членами Української бібліотечної асоціації, що дає нам можливість приєднатись до світової бібліотечної громади, перейняти нові методи праці, вийти на широку дорогу прогресу. Нещодавно Чернігівська філія УБА, як подарунок до Всеукраїнського дня бібліотек, організувала бібліотекарям поїздку з обміну досвідом до бібліотек Вінничини.

Я впевнена, разом ми подолаємо всі труднощі, виправдаємо надії, які покладає на нас держава, принесемо максимальну користь суспільству.

Ще раз дякую колегам і всім нашим симпатикам за співпрацю, за моральну і матеріальну підтримку. Нехай всім щастить.


З повагою, Вікторія Пирковська