back

Участь делегації Чернігівського району у святкових заходах з нагоди Дня партизанської слави у Щорському районі

21 вересня 2012

20 вересня ц.р. делегація Чернігівського району взяла участь у святкових заходах з нагоди Дня партизанської слави та 69-річниці визволення Чернігівщини від фашистських загарбників у Щорському районі, до складу якої увійшли голова районної організації ветеранів України Анатолій Гапич, учасник партизанського руху, інвалід війни Дмитро Красюк та член президії районної ради ветеранів, дитя війни Іван Пляшка.

У заході також взяли участь керівництво області та Щорського району, ветерани Великої Вітчизняної війни, ветерани партизанського руху, почесні гості.

Гості свята поклали квіти до «Братьської могили» у м.Щорсі, відвідали музей «Партизанський рух на Чернігівщині у 1941—1943 роках» у с.Єліне Щорського району, а також взяли участь в урочистостях, що проходили в партизанському «Лісограді» поблизу с.Єліне.

На території партизанського музею у "Лісограді" для учасників заходу були представлені тематичні мініатюри, які дали змогу ветеранам згадати себе у молодості, скуштувати польову кухню, побувати у землянках, спробувати в імпровізованій медчастині духмяний чай з цілющих трав. Великий інтерес викликала партизанська пошта, де всі бажаючі могли спробувати написати листа ручкою з пером, та скласти його трикутником, як у воєнні часи.

На завершення свята присутні переглянули концертну програму, підготовлену артистами обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ апарату райдержадміністрації