back

Офіційні доходи – запорука майбутньої пенсії

27 серпня 2012

На сьогодні ще в районі багато підприємств та організацій, де середня заробітна плата найманих працівників менша від мінімальної, а наймані працівники тяжко працюючи рік, а багато хто працює на «хазяїна», втрачаючи здоров’я, заробляють менше місяця страхового стажу.

Наймаючись на роботу, громадянам слід пам’ятати, що заробітна плата, яка виплачується в «конвертах» - це тимчасове благо, яке має негативні наслідки для самого працівника. Це, перш за все, ризик залишитись без права на отримання соціальних виплат та пільг, гарантованих державою, особливо при нарахуванні та здійсненні перерахунків пенсій.

Змусити роботодавців чесно платити найманим працівникам зароблені гривні зможуть лише працівники. І цей метод на сьогодні є найдієвішим у боротьбі з зарплатами в «конвертах».

Для кожного з нас – молодого чи літнього, багатого чи бідного – стрімко промайнуть роки, і зупинимось ми на порозі старості. Більшість людей уже усвідомлюють, що рівень пенсій залежить не тільки від досконалих законодавчих актів, але й від ставлення до цього керівництва підприємства, підприємців, чи, як ми кажемо, роботодавців.

Працюючі повинні наполягати на легалізації своєї заробітної плати, використовуючи право на гідну пенсію. Від того, як швидко цю проблему буде вирішено, залежить забезпечення прав кожного із нас.

Додаткову інформацію можна отримати за адресою управління: м.Чернігів, вул. Шевченка, 162, або за телефоном 94-00-00.

Режим роботи: з 8.00 до 17.00. Обідня перерва з 13.00 до 14.00. Вихідні – субота, неділя.


Перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі Білозуб Н.А.