back

Соціально-вразливі категорії населення - під контролем соціальних структур району

22 серпня 2012

21 серпня ц.р. працівники управління праці та соціального захисту населення і територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чернігівської РДА, управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі спільно з працівниками Пакульської сільської Ради працювали на території Пакульської сільради у віддалених селах Папірня, Пильня, Завод, Рудня, Семенягівка, Лінея, та Пакуль.

Проведені бесіди з жителями цих сіл щодо соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича в соціальному захисті населення та пенсійному забезпеченні.

Дані роз’яснення населенню, щодо виплати пільг та субсидій готівкою на тверде паливо та скраплений газ ветеранам війни,та виплати пільг готівкою на тверде паливо населенню, що постраждало від аварії на ЧАЕС у 2012 році.

Пільги готівкою на тверде паливо та скраплений балонний газ для побутових потреб ветеранам війни, та пільги готівкою на тверде паливо постраждалому від аварії на ЧАЕС населенню Пакульської сільради в 2012 році виплачені в повному обсязі. Призначення субсидій продовжується.

Надана допомога соціальним робітникам у виконанні їх професійних обов’язків по наданню соціально-побутових послуг. Проведено подвірний обхід отримувачів соціальних послуг, які живуть у селах Пакульської сільради. Надані поради соціальним робітникам щодо покращення професійної соціальної роботи з людьми похилого віку та інвалідами.

На території Пакульської сільради працює 4 соціальні робітники, які надають соціально-побутові та інформаційні послуги 43 людям похилого віку та інвалідам.

Проведено перевірку цільового використання коштів одноразової допомоги при народженні дитини, сім’ями в яких народжені діти. Ці кошти держава виплачує сім’ям для організації утримання та виховання дітей в сім’ях.

Також проведено перевірку надання соціальних послуг фізичними особами громадянам похилого віку та інвалідам в селах Семенягівка та Червоне.


За інформацією управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації