back

Олімпійський внесок Чернігівщини

09 серпня 2012

Мільйони людей по всій Україні, затамувавши подих, щиро вболівають за нашу збірну, зокрема олімпійців-чернігівців. І вони виправдовують наші надії та сподівання. Тріумфально зійшла на п’єдестал пошани відома чернігівська спортсменка Олена Костевич, здобувши на Олімпійських іграх у Лондоні одразу дві бронзові медалі з кульової стрільби!

З новим видатним досягненням заслуженого майстра спорту України, олімпійську чемпіонку 2004-го, багаторазову чемпіонку світу і Європи та володарку Кубка світу, а тепер і олімпійську призерку Олену Костевич першими привітали президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка та голова Державної служби молоді і спорту України Равіль Сафіуллін. Тепле вітання на адресу Олени Костевич та її тренерів Ігоря і Світлани Чередінових до Лондона надіслав голова Чернігівської облдержадміністрації, керівник обласного осередку НОК України Володимир Хоменко, побажавши прославленій спортсменці подальших успіхів в ім’я України і рідного Придесення.

Напередодні Олімпіади я спілкувався з Оленою Костевич та Ігорем Чередіновим, які з великою повагою та вдячністю говорили про Президента України Віктора Януковича, Прем’єр-міністра Миколу Азарова, видатного спортсмена Сергія Бубку та очільника Чернігівщини Володимира Хоменка, які зробили все можливе для належної підготовки наших спортсменів до Олімпіади. Тому й маємо чудові результати!

Взагалі, Олена справила на мене дуже приємне враження – вродлива, привітна, розумна, позбавлена будь-якої «зоряної хвороби». Кульовою стрільбою вона займається з 11 років (народилася 14 квітня 1985-го). І тренери завжди відзначають її неймовірну працелюбність, наполегливість та волю до перемогу. Спортсменка закінчила Чернігівський державний технологічний університет і зараз навчається в аспірантурі Київського національного університету технологічного дизайну – за спеціальністю «Економіка підприємств». Виступає за спортивні товариства «Колос» і «Динамо».

Сама ж Олена Костевич про себе розповідає так: «Прокидаюсь за будильником – змушена дотримуватися відповідного режиму. Коли ми на зборах, то підйом – о сьомій ранку, а за п’ятнадцять хвилин – уже зарядка. Два тренування – щодня. Відбій – о 23.00. Маю займатися ще й навчанням. Тому щодня тренуюсь від трьох – до п’яти годин. Звичайно, на телевізор часу майже не залишається. Людина я – досить врівноважена, уникаю конфліктів і конфліктних людей. Стріляю з правою руки, тож правицю свою бережу – важкі валізи під час переїздів ношу лівою. Дуже люблю Чернігів – наше місто таке затишне і зелене! Щиро дякую всім, хто вболіває за мене. Я щодня відчуваю вашу підтримку!».

До речі, Президент України Віктор Янукович ініціював назвати 2012-й у нашій державі роком спорту та здорового способу життя. Влада приділяє цьому постійну увагу. Будуються нові стадіони, споруджуються спортивні майданчики. У нещодавно відкритому Седнівському навчально-виховному комплексі – найкрупнішій школі України в сільській місцевості – можна проводити найпрестижніші змагання міжнародного рівня. «Жодних пустопорожніх обіцянок – лише реальні справи, – наголошує голова облдержадміністрації Володимир Хоменко. – Адже найкраще слово – це діло!».