back

Відбулось виїзне розширене засідання Колегії облдержадміністрації на базі району

03 серпня 2012

2 серпня ц.р. на базі Чернігівського району відбулось виїзне розширене засідання Колегії облдержадміністрації, в роботі якого взяли участь голови районних державних адміністрацій та районних рад області. Серед учасників заходу були присутні голова райдержадміністрації Микола Кудрик та голова районної ради Михайло Литвин, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські, селищні голови району.

Під час практичної частини заходу голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, заступники голови облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій оглянули реконструйоване картоплесховище, сільськогосподарську техніку та демонстраційні поля підготовки площ під посів ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія» у с. Шибиринівка.

ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія» є багатогалузевим господарством, яке спеціалізується в тваринництві – на молочному скотарстві, в рослинництві – на вирощуванні зернових та технічних культур. Підприємство обробляє сільськогосподарські угіддя землю на умовах оренди площею 16,5 тис. га. на території Роїщенської, Халявинської, Хмільницької, Пльохівської, Рудківської, Новобілоуської, Жукотківської та Левковицької сільських рад.

За словами голови облдержадміністрації, це господарство є зразком втілення в життя нових передових напрямків відродження рослинництва, яке за умови подальшого розвитку має всі перспективи стати прикладом поєднання використання новітніх технологій з соціальною відповідальністю за розвиток Чернігівського району.

У с. Довжик учасники заходу ознайомилися з роботою ПрАТ «Чернігівське головне підприємство по племінній справі в тваринництві» та ходом будівництва І черги молочно-товарного комплексу.

Господарство одне з перших в районі переходить на безприв’язне утримання худоби з застосуванням енергозберігаючих технологій з використанням для доїння корів у доїльному залі типу " Паралель".

Останнім об’єктом, який відвідали учасники заходу, став КЗ «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» у м. Чернігів, де вони ознайомилися з організацією роботи закладу, оглянули навчально-дослідні ділянки, кімнати гурткової роботи та музей хліба.

Голови районних рад відвідали Седнівський НВК, урочисте відкриття якого планується на 30 серпня ц.р.

Робота засідання Колегії облдержадміністрації продовжилась у великій залі районної ради, де були розглянуті питання підготовки освітніх закладів області до нового навчального року та організації проведення комплексу збиральних робіт в області.