back

Про дотримання вимог законодавства в частині формування довіри до влади

25 липня 2012

З 12 липня 2012 року набрав чинності Закон України «Про правила етичної поведінки», що визначив керівні норми поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, під час виконання ними службових повноважень та порядок притягнення їх до відповідальності за порушення таких норм.

З метою донесення даної інформації, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації та сільським, селищним головам був направлений лист відповідного спрямування.

Звертаємо увагу держаних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, що вказаний Закон, серед іншого, містить вимоги щодо формування довіри до влади.

Зокрема, статтею 12 Закону регламентовано, що особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування:

- забезпечують позитивну репутацію органів державної влади, органів місцевого самоврядування;

- всіляко сприяють зміцненню довіри громадян до влади;

- утверджують чесність, неупередженість та ефективність влади.

Порушення особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, правил етичної поведінки, визначених Законом України «Про правила етичної поведінки», тягне за собою дисциплінарну, кримінальну та матеріальну відповідальність з урахуванням особливостей правового статусу таких осіб, визначених Конституцією і законами України.

Просимо забезпечити неухильне дотримання вищевказаних приписів даного Закону.


Керівник апарату райдержадміністрації В.П.Бешун