back

Стартував "КОРОВЕЛЬ-2012"

20 липня 2012

Цього року вже вдванадцяте на території Чернігівського району поблизу села Шестовиця зібралися поціновувачі відродження слов`яно-варязької культури з Києва, Чернігова, Донецька, Вінниці, Путівля, Чернівців та Мінська. Вони приїхали, щоб стати учасниками Міжнародного фестивалю слов`яно-варязької культури та історичного фехтування «Коровель – 2012», який проходить з 19 по 22 липня.

Фестиваль проводиться за сприяння першого заступника голови облдержадміністрації, керівника фракції Партії регіонів в обласній раді Станіслава Прокопенка.

Відповідальним організатором конкурсу є управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, співорганізатором виступає Чернігівська районна державна адміністрація.

20 липня відбулось офіційне відкриття заходу, в якому взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації, керівник фракції Партії регіонів в обласній раді Станіслав Прокопенко, академік Національної Академії наук України, директор інституту археології Національної Академії наук України, професор Петро Толочко, начальник управління освіти та науки облдержадміністрації, депутат обласної ради Анатолій Заліський, голова райдержадміністрації Микола Кудрик, директор інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка Олександр Коваленко, голова Чернігівської федерації історичного фехтування Геннадій Обушний та інші.

Почесні гості у своїх виступах відмічали велике значення цього заходу не лише для області, а й для України в цілому, адже «Коровель» – символ зародження державності Київської Русі, символ того, що на зорі створення древньоруської держави великою і значною була роль і нашого регіону. Також вони теплими словами привітали з відкриттям гостей та учасників фестивалю та побажали успіхів в змаганнях.

До цьогорічної програми фестивалю увійшли змагання з історичного багатоборства (метання важкої зброї, стрільба з лука, біг); турнір «щит-меч»; конкурси на кращий історичний жіночий і чоловічий костюм; різноманітні показові виступи; численні майстер- класи від умільців і багато іншого.

Наймолодші учасники заходу отримали солодкі подарунки від першого заступника голови облдержадміністрації, керівника фракції Партії регіонів в обласній раді Станіслава Прокопенка. А для найактивнішого учасника фестивалю, який буде визначений суддівською колегією наприкінці заходу, Станіслав Миколайович передав грошовий приз.

Делегація на чолі з Станіславом Прокопенком відвідала Шестовицьку Міжнародну археологічну експедицію Інституту археології НАН України та Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, студенти якого проводять дослідження решток дружинного табору в Шестовиці. Слід зазначити, що це дослідження Чернігівська райдержадміністрація підтримує упродовж багатьох років.

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ апарату райдержадміністрації