back

Оргкомітет з проведення ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець” в Чернігівській області визначився з переможцями

19 червня 2012

12 червня відбулося засідання організаційного комітету з проведення ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець” в Чернігівській області.

До складу оргкомітету включені керівники обласних установ і організацій, представники регіональних засобів масової інформації, профспілок, громадських організацій та науковці (склад Оргкомітету додається).

Члени оргкомітету підвели підсумки проведення IІ туру Конкурсу в області.

Конкурс проводиться починаючи з 2008 року, на виконання постанови Кабінету Міністрів України, відбувається він у три тури у номінаціях „Кращий керівник” і „Кращий спеціаліст”. Участь у Конкурсі віднесено до видів підвищення кваліфікації державних службовців.

Цьогоріч п’ятий ювілейний конкурс за звання кращого державного службовця проводиться у контексті виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Президентської програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», зокрема щодо вивчення положень нового законодавства про державну службу та антикорупційного законодавства.

Всього ж за ці роки у Конкурсі взяли участь 793 державних службовців Чернігівської обласної та районних державної адміністрацій.

В цьому році активність державних службовців також була досить високою. У І турі участь взяли 193 учасника. До участі у II турі було допущено 59 державних службовців.

II тур проходив на базі Чернігівського Центру підвищення кваліфікації. 27 посадовців - в категорії „Кращий керівник” та 32 - „Кращий спеціаліст” змагались у виконанні практичного завдання з питань службової етики і етикету, мали публічний виступ з актуальних питань суспільно-політичного розвитку країни, демонстрували обізнаність з питань державного управління.

В перший день (6 червня) змагалися представники апарату та структурних підрозділів облдержадміністрації, а 7 та 8 червня – представники районних державних адміністрацій.

За результатами виконання завдань організаційним комітетом Конкурсу було визначено 4-х переможців:

• 2-х - серед державних службовців обласної державної адміністрації (1 – у номінації «Кращий керівник» і 1 – у номінації «Кращий спеціаліст»)

• та 2-х - серед державних службовців районних державних адміністрацій (1 – у номінації «Кращий керівник» і 1 – у номінації «Кращий спеціаліст»).

Оргкомітет висловити їм щиру вдячність за їх державницьку позицію, за мудрі слова, висловлені під час публічних виступів та творчий підхід до своєї справи.

Імена переможців II туру насьогодні Оргкомітет залишає в секреті.

Дотримуючись інтриги, їх оголосять 21 червня в обласній державній адміністрації на урочистому зібранні до професійного свята - Дня державної служби.

Сподіваємось, що переможці достойно представлять нашу область на столичному рівні у заключному турі Конкурсу, який відбудеться восени цього року в м. Київ.

Необхідно зазначити, що за час існування Конкурсу представники Чернігівщини вже двічі були відзначенні Всеукраїнським оргкомітетом за підсумками проведення ІІІ туру і ці перемоги наших земляків є визнанням того, що робота з кадрами в області визначена одним із головним пріоритетів, не припиняються процеси реформування державної служби у відповідності зі змінами суспільно-економічних відносин.

При цьому все більше уваги приділяється формуванню якісного складу державних службовців, добору і професійній підготовці кадрів.

Склад організаційного комітету з проведення ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» в Чернігівській області у 2012 році

Співголови:

Стрілець Микола Іванович - заступник голови-керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації, кандидат наук з державного управління;

Протченко Ірина Борисівна - начальник Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області.

Заступник голови:

Бойко Володимир Миколайович - директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, кандидат історичних наук.

Секретар:

Галайко Ірина Анатоліївна - заступник начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області.

Члени оргкомітету:

Барбаш Віталій Іванович - начальник відділу профорієнтаційної роботи та зв’язків з громадськістю Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка;

Воробей Раїса Борисівна - директор державного архіву Чернігівської області, кандидат наук з державного управління;

Заліський Анатолій Андрійович - начальник управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, кандидат філософських наук;

Ісаченко Леонід Михайлович - головний редактор Чернігівської обласної газети „Деснянська правда”;

Кальченко Володимир Віталійович - проректор з науково-педагогічної роботи Чернігівського технологічного університету, доктор технічних наук; •

Костіневич Лада Володимирівна - завідувач сектору організаційно-кадрової роботи та документообігу Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області;

Петренко Микола Гнатович - голова Чернігівського обкому профспілки працівників державних установ;

Підгайний Петро Михайлович - заступник директора Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій;

Тютюнник Анатолій Іванович - генеральний директор Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії.


За повідомленням Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області