back

Сімейні форми виховання – пріоритетна форма влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

08 червня 2012

Такою була тема наради з сільськими та селищними головами, яку нещодавно провела заступник голови райдержадміністрації Лідія Гаєвська.

Учасники наради обговорили можливі шляхи виконання поставлених державою завдань щодо влаштування до сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають в інтернатних закладах.

Як зазначив начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Анатолій Усик, на сьогоднішній день в інтернатних закладах області перебуває 41 дитина з Чернігівського району, спільна мета районної влади і територіальних громад району – до березня 2013 року влаштувати до сімейних форм виховання 32 дитини даної категорії.

Сільські та селищні голови у своїх виступах наголошували, що серед існуючих форм сімейного виховання, виходячи з досвіду, перевага надається усиновленню та опікунству родичами дитини, тому необхідно активізувати роботу саме в цьому напрямку.

У свою чергу директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла Кот позитивно оцінила таку форму сімейного виховання як прийомна сім’я. За її словами, правильно створена прийомна сім’я здатна забезпечити виховання дитини на високому рівні.

У ході наради велика увага також приділялась питанню профілактичної роботи з неблагополучними сім’ями та попередженню дитячого сирітства.

Завершуючи засідання, Лідія Гаєвська зауважила, що спільними зусиллями необхідно в районі створити механізм, який би дозволив кожній дитині-сироті чи дитині, позбавленій батьківського піклування, бути влаштованою до сімейної форми виховання, уникаючи перебування в інтернатних закладах.


За інформацією відділу внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та ЗМІ апарату райдержадміністрації

Адреса: 14035, м. Чернігів, вул.Шевченка, 48

Телефон/факс: (0462) 67-66-02

Адреса електронної пошти: [email protected]

Технічна підтримка[email protected]