back

Молодь – за здоровий спосіб життя!

27 квітня 2012

26 квітня ц.р. відбулась зустріч учнів Хмільницької ЗОШ І-ІІІ ст. та вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей (с. Хмільниця) з лікарем-наркологом Чернігівської центральної районної лікарні – Річкою Н.М., психотерапевтом обласного наркологічного диспансеру – Шиховцової В.Б. та керівником Хмільницької філії Чернігівського районного центру СССДМ – Черевко Л.М.

Практикуючий лікар-нарколог та психотерапевт з багаторічним досвідом розглянули молодіжні аспекти теми «Профілактика наркотичного узалежнення та тютюнопаління».

Особливу увагу під час дискусійного обговорення теми узалежнення молоді від наркотичних речовин було приділено руйнівному впливу наркотиків не лише на здоровя, але й на розвиток особистості і соціальне життя в цілому.

Також ми мали змогу заслухати вірші написані психотерапевтом, Валентиною Борисівною, присвячені тим, хто позбувся наркологічної та алкогольної залежностей.

Такі заходи дуже важливі, оскільки сприяють в усвідомленні учнівської аудиторії стереотипів здорового способу життя, спонукають молодь замислитись і обрати правильний життєвий шлях без тютюну, без алкоголю, наркотиків та їх наслідків, втрачені можливості своєї реалізації у суспільстві, нездійснення мрій про щасливе життя, втрата сімї, друзів, себе, як особистості.


За інформацією районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді