back

Проведене чергове засідання координаційного комітету Форуму місцевого розвитку

05 квітня 2012

Сьогодні в приміщенні райдержадміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Миколи Кудрика та голови районної ради Михайла Литвина проведено чергове засідання координаційного комітету Форуму місцевого розвитку Чернігівського району.

В засіданні координаційного комітету взяли участь заступник голови райдержадміністрації Андрій Горбань, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, заступник головного лікаря Чернігівської центральної районної лікарні та головний лікар Михайло-Коцюбинської лікарні, головів Р.Слобідської, Хмільницької і Терехівської сільських рад та М.Коцюбинський селищний голова.

Начальник управління економіки Андрій Василець доповів присутнім про стан впровадження в районі проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ». У виступі було відмічено позитивні напрацювання Р.Слобідської (будівництво водогону) та Хмільницкої (енергозберігаючі заходи в дитячому садку с. Рівнопілля – капітальний ремонт) територіальних громад. Разом з вищевказаними М.Коцюбинська (заміна вікон та дверей на енергоефективні в М.Коцюбинській районній лікарні) територіальні громади отримали перші транші на здійснення мікропроектів. Також було наголошено на питаннях, що потребують уваги. Одним з першочергових таких питань є формування пакету документів по Терехівській територіальній громаді (капітальний ремонт приміщення фельдшерського пункту).

В обговоренні активну участь взяли всі присутні на засіданні.

Підводячи підсумок голова райдержадміністрації Микола Кудрик відмітив, що співпраця в рамках Проекту є ефективним механізмом вирішення проблем, які існують на сьогоднішній день в територіальних громадах району. Перед головами сільських та селищної рад, керівниками бюджетних установ поставлені завдання щодо активізації роботи в напрямку практичного втілення мікропроектів та закінчення розпочатих робіт в найкоротші терміни.


За інформацією управління економіки райдержадміністрації