back

Андрій Гончарук: У Давосі та Мюнхені Президент приділив основну увагу питанням енергобезпеки

06 лютого 2012

Президент України Віктор Янукович приділив питанням енергетичної безпеки основну увагу під час своїх візитів до Давоса та Мюнхена. Про це заявив на брифінгу Радник Президента – Керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук, говорячи про участь Глави держави у Всесвітньому економічному форумі та 48-й Мюнхенській конференції з питань політики безпеки.

Питання енергобезпеки та співпраці в енергетичній сфері Президент порушував як у своїх публічних виступах, так і під час двосторонніх зустрічей у рамках візитів.

Андрій Гончарук зокрема нагадав, що у Мюнхені Президент провів зустрічі з колишнім Держсекретарем США Генрі Кіссінжером та чинним – Гілларі Клінтон. «Головні питання, що були порушені у форматі цих зустрічей, – питання енергетичної безпеки, інформування наших партнерів про переговори України з Російською Федерацією щодо поточних питань газопостачання. Зрозуміло, йшлося і про більш перспективно- стратегічні речі стосовно диверсифікації джерел енергопостачання в Україну», – зауважив Радник Президента.

За його словами, під час цих зустрічей сторони також обговорили широкий спектр питань двостороннього стратегічного партнерства, хід реформування економіки України тощо.


Прес-служба Президента України Віктора Януковича