back

Особливості організації методичної роботи в умовах малочисельної школи

14 лютого 2012

Під такою назвою пройшов семінар–практикум заступників директорів шкіл І-ІІ ступенів з навчально-виховної роботи на базі Ладинської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Розпочала семінар завідуюча райметодкабінетом відділу освіти Лідія Леонідівна Бельська, яка розкрила актуальні питання забезпечення науково-методичного супроводу діяльності педагогічних колективів загальноосвітніх навчальних закладів району. Хоменко Олена Миколаївна, заступник директора з навчально-виховної роботи, зупинилась на упровадження компетентнісного підходу до організації навчально-виховної роботи, поділилась досвідом організації методичної роботи з педагогічними кадрами.

Молодий спеціаліст учитель англійської мови Мурашко Олена Петрівна показала впровадження інформаційно-комунікативних технологій на уроці англійської мови в 8 класі з теми «Чи знаєш ти Великобританію?».

На виховну годину «Калейдоскоп професій» запросила класний керівник 9 класу Улізько Світлана Вікторівна, участь в якому взяли всі учні школи. Вихованці подорожували у Країну професій військових (представляли учні 9 класу), офіціантів (учні 8 класу), фотографів (діти 6 класу), інженерів-екологів (вихованці 7 класу), артистів естради (учні 4 класу Ілізько Руслана та Костюк Роман). У цікавій формі була розкрита особливість кожної з представлених професій та наголошено на необхідних якостях, які забезпечать успіх у професії. Всі присутні були у захваті від марширування учнів-військових, вдячні винахідливим дітям-офіціантам за розкриття секрету приготування бутербродів, схвильовані екологічною казкою від інженерів-екологів у виконанні Феї, Лісовика, пеньків, Деревця, Водяника, Річки, Краплинки, Зайчика, Вовка та Лисички, винахідливості репортерів-фотографів школи, зачаровані виконанням пісні «А ти мене любиш?» юними артистами естради. У ході виховної години учні розширили знання про професії, усвідомили, що добробут нашої країни і всіх громадян примножується працею.

Круглий стіл «Патріотичне виховання учнів» розпочала Тетяна Олександрівна Шевченко з електронною презентацією та розповіддю про історію присвоєння імені героїв Пінської флотилії Ладинській школі.

Завершився семінар тренінгом «Роль патріотичного виховання у формуванні національної свідомості».


За інформацією завідуючої райметодкабінетом відділу освіти Лідії Бельської