back

Зустріч керівництва району з прийомними батьками

31 січня 2012

Сьогодні в залі засідань райдержадміністрації відбулася зустріч керівництва району з прийомними батьками.

Цей захід відбувся за участі голови райдержадміністрації Миколи Кудрика, голови районної ради Михайла Литвина, керівника апарату райдержадміністрації Віктора Бешуна, начальників управлінь та відділів райдержадміністрації.

Голова райдержадміністрації Микола Кудрик відкрив зустріч словами щирої подяки за нелегку щоденну працю, яку виконують прийомні батьки. Він зазначив, що на сьогоднішній день існує багато проблем у вихованні дітей: матеріальні, соціальні, моральні, етичні. Але незважаючи на це, люди знаходять в собі сили брати на виховання дітлахів для того, щоб дати їм материнську ласку і батьківську опіку, щоб виховати достойних громадян нашої країни та допомогти їм піти у доросле самостійне життя. Він запевнив, що районна влада готова допомагати прийомним батькам у їхній благородній справі.

Миколу Васильовича також підтримав словами вдячності голова районної ради Михайло Литвин. Він зазначив, що прийомні батьки роблять своєрідний подвиг, беручи на виховання малюка з дитячого будинку і вкладаючи в нього всю душу, так, як би це вони робили для власної дитини.

Директор районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Алла Кот також виступила перед прийомними батьками. Вона повідомила, що на сьогодні в районі функціонує 9 прийомних сімей, в яких виховується 15 дітей. Звичайно, в порівнянні із загальною кількістю дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що проживають в районі, це поки що низький показник, але процес створення прийомних сімей триває. У свою чергу Алла Анатоліївна також подякувала батькам за кропітку працю і висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю у вихованні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У виступі начальника відділу освіти Лідії Гаєвської звучало захоплення рішучістю та наснагою батьків. Вона побажала їм батьківського терпіння, міцного здоров`я та успіху на нелегкій ниві виховання дітей.

Начальник служби у справах дітей Анатолій Усик зазначив, що прийомні сім`ї, долаючи труднощі, з якими їм доводиться стикатися, стають згуртованішими, ріднішими та сильнішими.

З боку прийомних батьків пролунали слова вдячності керівництву району, службам, управлінням та відділам райдержадміністрації за увагу, підтримку та розуміння.

У ході зустрічі обговорювались проблемні питання та побажання, висловлені прийомними сім`ями. Так, сім`я Ковганів з М.Коцюбинського висловила побажання оздоровлювати в дитячих оздоровчих закладах не лише прийомну дитину, а й рідну - задля прищеплення духу єдності родини. Голова райдержадміністрації з розумінням поставився до прохання та пообіцяв сприяти вирішенню цього питання.

Cім`я Плевако-Єфімових із Седнева, яка виховує четверо прийомних дітей, висловила щиру вдячність всім, хто був причетний до процесу створення їхньої прийомної сім`ї, адже виховання дітей стало сенсом їхнього життя.

Приємною новиною для батьків стало те, що цьогоріч, до початку нового навчального року, планується завершення будівництва нової красуні-школи в Седневі, поріг якої вперше переступлять діти седнівської прийомної родини.

Насамкінець Микола Кудрик запевнив, що такі зустрічі будуть проводитися частіше та ще раз подякував усім прийомним батькам за їх благородну життєву місію.


За інформацією відділу внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ апарату райдержадміністрації