back

Районний семінар-практикум для учителів фізики та інформатики в Киїнській ЗОШ І-ІІІ ст.

31 січня 2012

Нещодавно вчителі фізики та інформатики нашого району з`їхались до Киїнської ЗОШ на семінар-практикум з теми: «Розвиток критичного мислення учнів шляхом використання інтерактивних технологій».

Тихомирова Ольга Миколаївна провела урок інформатики в 9-му класі по вивченню нової теми «Оволодіння основами Інтернету». Учні відгадували ребуси на перевірку домашнього завдання, слухали історичні відомості про виникнення інтернету, дивились відеоролик про засновників сучасного інтернету та учнівську презентацію про веб-служби.

Тихомиров Сергій Миколайович провів урок з фізики для учнів 9-го класу з використанням комп`ютерної техніки по темі: «Електричний струм в газах». На початку уроку вчитель перевірив знання учнів за допомогою фронтального опитування. При вивченні нової теми вчитель проводив експериментальні досліди, зв`язок з життям. Для економії урочного часу було використано презентацію з тезисною викладкою матеріалу та демонстрацією чотирьох відеороликів про різні види газових розрядів. Наприкінці уроку було проведено короткочасне тестування учнів.

Уроки були дуже насичені і пройшли цікаво.

Наприкінці семінару вчителі обмінялись досвідом роботи з питання розвитку критичного мислення учнів на уроках. Методист РМК Степанець Вікторія Олександрівна ознайомила з методичними аспектами використання інтерактивних та інформаційно - комунікаційних технологій в навчально-виховному процесі, запропонувала матеріали з досвіду роботи інших вчителів району з даної проблеми.


За інформацією методиста районного методичного кабінету Вікторії Степанець