back

Відкриті уроки у Редьківському НВК

26 січня 2012

Учора вчителі початкових класів із нашої області, які проходять навчання на курсах підвищення кваліфікації при ЧОІППО, завітали до Редьківського НВК.

Гостинну зустріч розпочав директор НВК Бабинець Володимир Васильович, який поділився досвідом роботи у навчально-виховному комплексі, провів екскурсію навчальними приміщеннями. У чудовий світ українських звичаїв та обрядів запросила присутніх народознавча світлиця, де зібрані речі домашнього вжитку з захоплюючими розповідями про себе та пам`яттю про український народ. Рідна мова, усна народна творчість, пісенне мистецтво, народна гра та іграшка, календарно-обрядові свята, народне декоративно-вжиткове мистецтво, звичаї, традиції, символи, родинно-побутова культура – цими засобами народної педагогіки виховують у дітей любов до своєї України. Світлиця вразила гостей неповторною самобутністю та розмаїттям експонатів.

Учитель початкових класів Солощенко Валентина Василівна дала відкритий урок з математики у класі-комплекті 2, 4 класи. Розпочався урок із складання плану уроку методом «асоціативного куща», потім учні подорожували чарівною доріжкою, яка їм пропонувала логічні та творчі завдання, картки, тести із розв`язання задач та обчислення виразів, математичний і графічний диктанти. Найкраще підсумок уроку підбив учень 2 класу: «Я сьогодні зрозумів, що математика цікава і потрібна наука».

Учитель Кравченко Тетяна Володимирівна запросила учнів класу-комплекту 1, 3 класи та гостей на урок «Я і Україна». Розпочався урок з хвилинки спостережень за живою та неживою природою, визначення правил, які діяли на уроці: правила піднятої руки, співпраці в парі, уміння слухати, працювати творчо та активно. Потім на урок завітала Зима із чарівною скринькою, яку пообіцяла відкрити, якщо учні активно попрацюють на уроці. Тому діти особливо завзято відгадували загадки, працювали в групах по картках, грали в методичні ігри «Живе-неживе», «Блискавка», «Коло бажань», закріплювали набуті знання методами «Розумний куб», «Прес» та «Крісло автора». За те, що учні були уважними, розумними, організованими, кмітливими, а ще дружними і веселими Зима вручила кожному вихованцю сніжинку із секретним подаруночком, а гостям закладу – чарівні сніжинки, виготовлені вихованцями гуртка «Умілі руки».

Методист РМК Маятіна Олена Іванівна виступила із електронною презентацією про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України.

У кінці зустрічі гості дякували педагогічному колективу за гостинність, високий професіоналізм, творчу роботу і можливість поповнити свої методичні скарбнички новими ідеями та технологіями.


За інформацією Маятіної Олени Іванівни, методиста райметодкабіненту відділу освіти