back

Перспективи розвитку зеленого туризму в районі

08 лютого 2012

На виконання заходів Програми розвитку культури і туризму в Чернігівському районі на 2011-2015 роки, 2 лютого ц.р. відділом культури і туризму Чернігівської райдержадміністрації разом зі співорганізатором медіа-центром «Моє місто» було організовано прес-тур «Перспективи розвитку зеленого туризму, рекреації та охорони здоров`я в Чернігівському районі» для журналістів місцевих та всеукраїнських видань. Спершу журналісти побували в гостях у відомого збирача старожитностей Юрія Дахна, котрий упродовж всього життя збирає старовинні речі, рушники та вишиванки, створив унікальну колекцію та відкрив приватний етнографічний музей у с. Москалі.

Наступний об`єкт прес-туру – приватний реабілітаційний центр «Вітал», що діє в с. Андріївка, - перший подібний заклад на Чернігівщині. Центр надає допомогу пацієнтам з усієї України та з-за кордону, котрі, в першу чергу, перенесли інсульти, важкі травми, мають неврологічні патології, порушення функцій опорно-рухового апарату тощо. Тут створені комфортні умови для реабілітації, зібране сучасне обладнання, працює кваліфікований персонал (до речі, з Чернігова), а головне – надається дійсна допомога пацієнтам.

І, нарешті, останнім пунктом нашого візиту до Чернігівського району стала садиба «Андріївські озера», де створені всі належні умови в тому числі для зимового відпочинку. Тут можна покататися на конях, на лижах, на ковзанах, попаритися в бані, порибалити. Власник садиби Сергій Карпачов має намір розширити кількість номерів, проводити майстер-класи з різних видів ремесел: гончарства, лозоплетіння, малювання, столярства. Цей осередок зеленого туризму відвідують жителі Чернігова, столиці України та навіть туристи з інших країн.


За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації