back

Про роботу тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати та інших соціальних виплат

28 грудня 2011

Виплата заробітної плати працівникам, своєчасно та в повному обсязі - є одним із пріоритетних напрямків діяльності органів виконавчої влади.

Хоча в районі і намітилася позитивна тенденція по погашенню заборгованості із виплати заробітної плати, але райдержадміністрація спільно з керівниками підприємств, продовжує активно працювати в напрямку повного погашення заборгованості в найкоротші терміни та недопущення її виникнення в подальшому.

За даними Головного управління статистики у Чернігівській області, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в Чернігівському районі станом на 01 грудня 2011 року склала 227,5 тис.грн, що на 233 тис.грн або 53% менше ніж на 01.08.2011 року.

Серед основних боржників залишається Філія „Смолинторф” (92,3% загальної суми заборгованості).

28 грудня цього року відбулося чергове засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. На засіданні комісії були заслухані звіти керівників підприємств-боржників та наголошено на важливості питання погашення боргів по заробітній платі та інших обов`язкових платежах.

З метою активізації співпраці з державними контролюючими органами у вирішенні питання ліквідації заборгованості із заробітної плати, вжиття більш дієвих заходів щодо додержання держаних гарантій з оплати праці на комісію були запрошені представники районної прокуратури та територіальної державної інспекції праці в Чернігівській області.

Загалом протягом 2011року було проведено 9 засідань комісії. На засіданнях заслухано 33 звіти керівників підприємств-боржників про заходи, що вживаються ними з метою погашення боргів, за результатами приймаються відповідні рішення та пропозиції щодо визначення шляхів, механізмів і способів вирішення проблемних питань погашення заборгованості із заробітної плати та інших обов`язкових платежах.

З керівниками підприємств-боржників проводиться відповідна робота щодо активізації здійснення претензійно-позовної роботи, пов’язаної зі стягненням дебіторської заборгованості за виконані роботи та надані послуги та спрямування отриманих коштів, у першу чергу, на погашення боргів із заробітної плати. По кожному підприємству затверджені графіки погашення заборгованості із заробітної плати з вимогою погашення боргів із заробітної плати в найкоротші терміни (з урахуванням фінансово-економічних можливостей підприємств) та контролюється хід їх виконання.

Питання стану погашення заборгованості із заробітної плати перебуває на постійному контролі райдержадміністрації.


За інформацією управління економіки райдержадміністрації.