back

Семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи

12 грудня 2011

Днями на базі М.Коцюбинської гімназії пройшов методичний семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи «Сучасні стандарти правової освіти та виховання.

Відкрили семінар представники Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Молодіжна альтернатива» Альона Шешеня та Влада Бут, які розповіли про побудову ефективної співпраці школи і міліції, експерименті «Шкільний міліціонер», який проваджується в школах Чернігівської області. А також презентували посібник «Школа і міліція: як налагодити ефективну співпрацю».

Психолог гімназії Якосенко Тетяна Володимирівна поділилася досвідом діагностування та корекційної роботи з учнями, схильними до правопорушень, провела психологічний тренінг «Як сказати: ні» з учасниками семінару.

Представники учнівського самоврядування – учні 11 класу Сапун Аня, Майборода Світлана та Портний Євгеній показали «Правовий лекторій», який вони проводять для учнів школи із використанням слайд-презентацій та реферати на правову тематику, які готують учні гімназії.

Педагог-організатор Пильник Ніна Михайлівна представила виховний захід для учнів 1-4 класів «Країна прав».

Заступник директора з виховної роботи Шпак Микола Миколайович провів круглий стіл «Створення цілісної системи правового навчання та виховання».

Методист райметодкабінету відділу освіти Маятіна Олена Іванівна ознайомила із результатами перевірки обласним управлінням освіти навчальних закладів області, проаналізувала недоліки у виховній роботі та надала рекомендації по удосконаленню виховного процесу в закладах району.


За інформацією Олени Маятіної, методиста РМК відділу освіти райдержадміністрації