back

«Країна прав» М.Коцюбинської гімназії

12 грудня 2011

З метою вивчення прав й свобод, які визначені Конвенцією про права дитини, навчання правильної реалізації своїх прав, виховання в учнів поважного ставлення до власної особистості та інших пройшов виховний захід для молодших школярів під назвою «Країна прав» у М.Коцюбинській гімназії.

Учні 4 класу учителя Ющенко Світлани Петрівни постали в образах Королеви Конвенції, Принців Дружби та Миру, Принцес Любові та Права. Від імені цих героїв доступно розповіли наймолодшим школярам про міжнародну угоду «Конвенцію про права дитини».

Потім була проведена «Казкова правова вікторина», і на прикладі героїв відомих казок учні роз`яснити статті Конвенції про права дитини. Учні 2-их класів, члени гуртка «Джерельце», керівник Виноградна Тетяна Михайлівна, інсценізували українські народні казки «Котик і Півник» та «Коза-дереза», учні 3 класу учителя Шкардибарди Любов Михайлівни інсценізували казку К.Чуковського «Лікар Айболить». Діти визначали, яке право, визначене Конвенцією про права дитини, було порушено стосовно казкових героів.

У піснях, під акомпанемент учителя музики Кірієнко Світлани Олексіївни, віршах підібраних педагогом-організатором Пильник Ніною Михайлівною учні також розкрили обов`язки, які повинен виконувати кожен учень.

У підсумку учні зробили висновок, що від народження діти мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх всі учні повинні знати й реалізовувати щодня. Але треба пам`ятати: права однієї дитини не повинні порушувати права інших.


За інформацією Олени Маятіної, методиста РМК відділу освіти