back

Бібліотеки району взяли участь у Всеукраїнському тижні права

11 грудня 2011

Сприяти формуванню активної життєвої позиції, самосвідомості, поваги до загальнолюдських цінностей, знання та дотримання законів своєї країни та міжнародних законодавчих актів – ось основне завдання, яке ставлять перед собою працівники централізованої бібліотечної системи, організовуючи та приймаючи участь у заходах інформаційного, освітнього, виховного характеру. Спрямовуючи роботу своїх закладів, центральна бібліотека розробила рекомендації щодо популяризації правових знань у публічних бібліотеках району.

Найважливішим своїм завданням ЦБС вважає сприяння своєю роботою формуванню майбутнього громадянина, вихованню відповідальної і гідної людини, особи, усвідомлюючої свої права, свободи, обов’язки.

Популяризація цих знань значно активізувалась в період участі бібліотек у Всеукраїнському тижні права та Всеукраїнському уроці права. Комплекс бібліотечних заходів «Твої права, обов’язки, відповідальність» передбачав різноманітність форм і методів роботи. Насамперед, це розгорнуті книжкові виставки та тематичні полиці, їх відкриті перегляди, куточки права діалоги з читачами різних категорій: «Твої права і обов’язки», «Правовий компас», «Знай свої права, не забувай про обов’язки», «Я - дитина, я – людина».

Тижні права для своїх користувачів організували бібліотеки у Рудці («Я маю право на життя, я маю гідно жити»), Дніпровському («Крім права є обов’язок»), Кархівці, Роїщі («Є право, значить є надія») –( 05 - 10.12.)

День права для свої маленьких читачів спільно зі школою організувала Довжицька бібліотека. Його тему «Маленькі історії про великі істини» розкривала книжкова виставка, її перегляд та обговорення. Читачі Киселівської бібліотеки мали нагоду прийняти участь у вікторині «Запитання від Феміди» та прослухати відкритий перегляд видань «Рядками закону, права і моралі». (9.12).

Кращі видання із своїх фондів запропонувала Боромиківська бібліотека на презентації «Право бути людино». (9.12).

У Кувечичах, Р.Слободі, Брусилові, центральній дитячій бібліотеці дискутували на теми: «Права людини і моя особиста думка», «Проблеми і питання правової культури», «Щоб не захмарилось життя, скористайся своїм правом».(9.12).


За інформацією Вікторії Пирковської, директора ЦБС