back

Про Тиждень права

08 грудня 2011

У загальноосвітніх закладах району проходить Тиждень права. Педагогічними колективами шкіл організовуються та проводяться відповідні заходи.

У Слабинській ЗОШ І-ІІІ ст. прочитані лекції «Знаємо свої права – виконуємо свої обов`язки»; у Петрушинській ЗОШ І-ІІ ст. – «Права дитини. Закон і реальність»; у Слобідській ЗОШ І-ІІ ст.- «Запобігання злочинності у неповнолітніх»; у Редьківському НВК - «Немає прав без обов`язків».

Години спілкування «Правові відносини» відбулись у Краснянській ЗОШ І-ІІІ ст.; «Твої права, обов`язки, відповідальність» у Ягіднянській ЗОШ І-ІІ ст.; «Конвенція ООН про права дитини» у Рад.Слобідській ЗОШ І-ІІІ ст.; «Твої права, дитино!» у Улянівському НВК.

Засідання круглого столу за участю представника виконавчої влади відбулось у Черниській ЗОШ І-ІІ ст.

У Серединській ЗОШ І-ІІ ст. проведено правовий брейн-ринг «Основні положення Загальної декларації прав дитини»; у Киселівському НВК «Стежками права».

Учні Халявинської ЗОШ І-ІІІ ст. взяли участь у правовому конкурсі «Юридичний аукціон».

Засідання агітгуртка «Правовик» Гончарівської гімназії відбулось з проблеми «Право і справедливість». У Гончарівській гімназії для учнів початкової ланки проведено свято «Я і мої права». Бесіди «Ти і закон», «Право і мораль» проведені з учнями середньої ланки. Диспут «Захист прав дітей в Україні» відбувся серед учнів старшої школи.

В учнівському об`єднанні «Лідер» Киїнської ЗОШ І-ІІІ ст. центром «Правозахисник» проведено акцію «Права дитини в Україні». Турнір правознавців відбувся серед учнів 9 класу. Учні старших класів Киїнської ЗОШ І-ІІІ ст. зустрілись за круглим столом «Конвенція ООН про права дитини в контексті глобальних проблем сьогодення».

Конкурс малюнків «Права людини починаються з прав дитини» організовано у Рудківській, Черниській ЗОШ І-ІІ ст., Довжицькому НВК, М.-Коцюбинській гімназії.

У Киселівському НВК випущено інформаційний буклет для учнів «Чи знаєш ти як захистити себе і своїх друзів», проведено анкетування «Я і твої права».

Учні Жавинської ЗОШ І-ІІ ст., Довжицького, Редьківського, Улянівського НВК, Киїнської ЗОШ І-ІІІ ст. зустрілись з представниками правоохоронних органів «На паралельних шляхах прав та обов`язків».

У шкільних бібліотеках загальноосвітніх навчальних закладів району оформлені виставки літератури, друкованих видань правового змісту «Подорож до країни права».

У всіх навчальних закладах району 9 грудня 2011 року відбудеться Всеукраїнський урок права.


За інформацією відділу освіти райдержадміністрації