back

Про районний семінар-практикум для вчителів математики та фізики

05 грудня 2011

Днями на базі Краснянської ЗОШ І-ІІІ ст. для вчителів математики та фізики нашого району відбувся семінар-практикум по темі: «Використання технічних засобів навчання та комп`ютерних технологій в навчальному процесі».

Вчитель математики Пенська Яна Олегівна провела урок з геометрії в 8 класі з комп`ютерною підтримкою. Відповідно змісту та мети уроку вчитель використала комп`ютер для закріплення раніше вивченого матеріалу, проведення усного рахунку, створення проблемних ситуацій. При поясненні нового матеріалу по темі «вписаний чотирикутник» учні мали можливість за допомогою електронного програмного засобу «Динамічна геометрія» побудувати чотирикутник, вписаний в коло та його кути.

Вчитель фізики Жданов Сергій Миколайович провів урок з фізики для учнів 9 класу по темі: «Послідовне і паралельне з`єднання провідників» з використанням комп`ютера, підключеного до телевізора. На початку уроку учні повторили теоретичний матеріал за допомогою розгадування тематичного кросворду. Для проведення інструктажу з техніки безпеки та доведення до учнів інструкції щодо виконання лабораторних робіт Сергій Миколайович використав електронний педагогічний програмний засіб «Фізика, 9».

Наприкінці семінару вчителі обмінялись досвідом роботи по використанню технічних засобів навчання та комп`ютерних технологій в своїй педагогічній діяльності. Методист РМК Степанець Вікторія Олександрівна запропонувала нові електронні програмні педагогічні засоби з математики та фізики.


За інформацією Вікторії Степанець, методиста районного методичного кабінету