back

Підсумки оздоровчої кампанії – 2011 та завдання на 2012 рік

31 жовтня 2011

27 жовтня в малому залі райдержадміністрації відбулося засідання міжвідомчої комісії з питань оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2011 року, яке провів заступник голови райдержадміністрації, голова комісії А.М. Кругол.

Крім членів комісії, у заході також взяли участь керівники дитячих оздоровчих закладів, розташованих на території району.

Підсумки оздоровчої кампанії 2011 року підвів начальник відділу у справах сім`ї, молоді та спорту райдержадміністрації Олександр Чаус. Зокрема, він зазначив, що станом на 15 жовтня п.р. оздоровчими та відпочинковими послугами забезпечено 2771 дитина, що становить 56,5% від загальної кількості дітей району шкільного віку (4905 дітей), що на 3,5% більше від планового показника. Одним із основних виконавців оздоровчої кампанії став відділ освіти райдержадміністрації. Так, протягом оздоровчого періоду працювало 27 таборів денного перебування на базі загальноосвітніх закладів району, в яких відпочило 1836 дітей.

За путівками Чорнобильського фонду оздоровлено 125 дітей і в жовтні-листопаді п.р. планується оздоровити ще 30.

Центральною районною лікарнею в оздоровчих закладах області (в санаторії «Пролісок» та на базі реабілітаційного центру «Відродження») і за її межами оздоровлено 101 дитину, а міжрайонною дирекцією фонду соціального страхування у разі тимчасової втрати працездатності - 183 дитини.

Значна увага приділялася оздоровленню дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а саме: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Таким чином, за путівками Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту в Міжнародному дитячому центрі «Артек», українському дитячому центрі «Молода гвардія», в оздоровчих закладах Одеської, Херсонської областей та в межах Чернігівської області відпочило 38 дітей вище зазначеної категорії .

На завершення доповіді начальник відділу у справах сім`ї, молоді та спорту райдержадміністрації висловив слова вдячності усім, хто брав участь у належній організації та проведенні оздоровчої кампанії -2011.

На засіданні також обговорювалися питання щодо роботи оздоровчих закладів влітку 2011 року, що розташовані на території району, та виконання ними планів по підготовці до оздоровчої кампанії 2012 року, доведених районною санепідемстанцію, щодо роботи таборів денного перебування влітку 2011 року та перспективні плани оздоровчої кампанії 2012 році, а також щодо виконання завдань Чернігівської районної санепідемстанції по покращенню матеріально-технічної бази оздоровчих закладів.

Заступник голови райдержадміністрації Анатолій Кругол підвів підсумки засідання міжвідомчої комісії з питань оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2011 року та окреслив перспективні плани роботи на 2012 рік.


Олександр Чаус, начальник відділу у справах сім`ї, молоді та спорту райдержадміністрації