back

До 67-ої річниці визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня 2011

З метою вшанування ветеранів війни, збереження пам`яті про героїв, які визволяли України у роки Великої Вітчизняної війни, в районі відбулося ряд заходів.

Зокрема, напередодні свята у всіх населених пунктах району відбулися суботники з упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання воїнів.

28 жовтня, в день відзначення 67-ої річниці визволення України від фашистських загарбників, у всіх територіальних громадах району відбулися мітинги та покладання квітів до пам`ятників та меморіалів загиблим захисникам Вітчизни за участю ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань.

Цього ж дня у храмах району пройшли поминальні богослужіння за загиблими у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.

Протягом жовтня у бібліотечних закладах району пройшли зустрічі керівників органів виконавчої влади, учнів та вчителів шкіл, жителів територіальних громад із ветеранами війни, у тому числі особами, які мають особливі заслуги перед Вітчизною, жертвами нацистських переслідувань, членами сімей загиблих.

З метою патріотичного виховання підростаючого покоління, збереження історичної пам`яті у загальноосвітніх школах відбулися тематичні уроки, лекції, бесіди з історії Великої Вітчизняної війни 1941―1945 років, зокрема, що стосується визвольних боїв на території України, за участю ветеранів, депутатів місцевих рад, краєзнавців.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації