back

Дніпровське: минуле та сьогодення

26 жовтня 2011

Книга під такою назвою презентована сьогодні в бібліотеці ім. В.Г.Короленка. Вона підготовлена членами редакційної колегії: Коваленком О.Б., Коваленко В.П. та Курдановим А.Л., та видана за сприяння уродженця с. Дніпровське Анатолія Новика.

У заході взяли участь: голова районної державної адміністрації М.В.Кудрик, голова районної ради М.Б.Литвин, представники управлінь і відділів райдержадміністрації, сільські бібліотекарі та вчителі історії району.

Зі словами вдячності за збереження історії населених пунктів Чернігівського району до істориків-краєзнавців, авторів книги звернулися голова райдержадміністрації Микола Кудрик та голова районної ради Михайло Литвин.

"Книга, як хліб – вимагає кропіткої праці, але результат виправдовує затрачені зусилля," – зазначив Леонід Курданов, говорячи слова вдячності всім причетним до видавництва книги.

У ході презентації автори книги ознайомили присутніх з черговим випуском багатотомного серіалу з історії населених пунктів Чернігівського району, присвячений минувшині та сьогоденню села Дніпровське (до 1962 р. – Навози). Спираючись на призабуті й нововиявлені джерела, частина яких уперше запроваджується до наукового обігу, фахівці-історики й аматори-краєзнавці висвітлили найважливіші події в житті цього старовинного села від найдавніших часів до наших днів.

Дане видання є вагомим доробком в історії Чернігівського району і розраховане на широке коло читачів: науковців, педагогів, краєзнавців та усіх, хто цікавиться історією Чернігово-Сіверщини.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ