back

Засідання Школи молодого вчителя

25 жовтня 2011

З метою оптимізації професійного становлення молодих вчителів, підвищення їх відповідальності за наслідки своєї праці та глибокого усвідомлення своєї особливої ролі в формуванні інтелектуального, культурного, духовного, морального, здорового учня, організовано постійно діючий семінар для молодих педагогічних працівників, на якому обговорюються питання навчального, виховного, методичного характеру.

Даний вид роботи надає можливість проаналізувати проблеми та труднощі, з якими зустрічаються педагоги у своїй роботі, у формі активного діалогу, консультацій з наставниками, усного «журналу питань та відповідей», «круглих столів» з окремих питань. Школа молодого педагога передбачає і передачу досвіду в активній формі, зокрема, проведення відкритих уроків для своїх молодих колег та відвідування занять більш досвідчених вчителів із подальшим обговоренням окремих ситуацій та методів викладання. Значна увага приділяється обговоренню сучасних тенденцій та напрямків розвитку школи, нових методів та методик навчання і виховання школярів.

20 жовтня на базі Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступеня пройшло засідання Школи молодого вчителя, участь у якому взяли 11 молодих педагогів початкового навчання району. Вчителі відвідали уроки старших вчителів Бут Любов Іванівни з математики та Буряк Катерини Борисівни з українського читання, вчителя математики Паляниці Людмили Віталіївни. Заняття з розвитку поваги і ввічливого ставлення до людей провела психолог Паляниця Тетяна Анатоліївна.


Маятіна Олена, методист РМК відділу освіти райдержадміністрації